Optellen tot honderd app

Oefen met deze app het optellen en aftrekken tot 100.

Kun je al optellen tot 20? Dan wordt het tijd om verder te gaan.

In deze app oefen je optelsommen met getallen tot 100. Rekenen met tientallen is het eerste onderdeel, daarna komen in 3 stapjes moeilijker situaties voor. Nadat je alle oefeningen hebt gedaan, kan je hoofdrekenen met plussommen tot het getal 100.

In vier stappen leren optellen tot 100

De oefeningen beginnen gemakkelijk, maar als je verder gaat dan krijg je ook flinke uitdagingen. De oefeningen zijn verdeeld in de volgende vier groepen:

Optellen van tientallen (bijv.: 20+10)
Optellen binnen tientallen (bijv.: 20 + 3)
Optellen over het volgend tiental heen. (bijv.: 22 + 11)
Optellen met getallen onder de 100 (bijv.: 27 + 34)

Eén voor één een som oplossen

In de eerste oefening van elke groep tovert de app een som op het scherm en moet je het juiste antwoord schuiven achter het = teken. Later krijg je ook een oefening waarbij meerdere sommen op een scherm worden getoond.

Luisteren naar de som

In deze oefening luister je naar de stem die de som voorleest. Vervolgens moet je het antwoord intypen met het rekenmachientje. Op deze manier leer je optellen zonder dat je keuzes maakt uit mogelijke antwoorden op het scherm.

Zelf sommen maken

Naast zelf uitrekenen van sommen, krijg je ook een oefening om zelf sommen te maken. Je krijgt dan alleen het antwoord en moet je vervolgens zelf de som samenstellen. Op deze manier leer je rekenen met optelsommen vanuit verschillende invalshoeken en krijgt hiermee op een speelse manier ervaring met het maken van optelsommen.

Wil je meer weten hoe je leert rekenen met tientallen?

Deze promotievideo toont een overzicht van de oefeningen en geeft een goed beeld hoe je kan oefenen met plussommen op je tablet.

Klaar om te beginnen?

Kies jouw App store!